Dat was me het weekeindje wel.

Zaterdagnacht ben ik met de ambulance naar het VU gebracht, aanleiding van een hoestbui en een snijdende pijn in mijn rug. Maar daar bleef het niet bij, ook mijn buik was opgezet. Huisartsen centrale gebeld en die stuurde gelijk een arts. Voor deze arts was het lastig om een diagnose te stellen, omdat ik ook net Chemo had gekregen. Dus overlegt met het VU waar mijn arts ook toevallig dienst had. Deze vond het beter dat ik naar Amsterdam kwam  Dus binnen een maand weer een ambulance voor de deur, maar nu niet voor Tonia maar voor mij.

Hartfilm , bloedonderzoek, foto’s en nog veel meer maakte het er niet duidelijker op. Conclusie was: pijnmedicatie aanpassen met  morfine (voorzichtig want dat geeft ook verstopping)  Plus medicatie om de buik op orde krijgen, maandag was er weer een kuurdag, Ook moest ik stoppen met een van de chemo’s.

Nieuw op zondag was een stekende zenuwpijn in mijn bovenbeen, dat kon er ook nog wel even bij.

Op maandag was de buik en bovenbeen nog steeds een probleem en de arts besloot ook een 2e chemo stop te zetten. Weer foto’s van de buik en heup. Daar was inderdaad te zien  dat de buik vol zat met lucht zat en etensresten. Tegelijkertijd werd een neuroloog uitgenodigd om te kijken naar de pijn van de rug en van het bovenbeen.  De pijn in de rug is waarschijnlijk een beschadigde rib of spier maar daar doen ze niet veel aan, dat is een afwachten. Voor het bovenbeen geldt dat ik alert moet blijven op uitval, en als dat zo is, dat ik me gelijk moet melden.

Maandag heb ik wel de Daratumumab gekregen in een versnelde werkwijze, Ron heeft me weer gebracht Raimond opgehaald, Patricia  Zus Lia en zwager  Eef zijn op visite geweest op de dagbehandeling. Een dag van wisselende stemmingen, dan weer heet, sloom, moe en weer aanwezig. Gelukkig mocht ik wel veel eerder naar huis. De Dara zat erin. Voor de rest van chemo wordt donderdag een besluit genomen.

Vanavond is gelukkig de stoelgang weer rustig op gang gekomen en is de ‘artillerie’ vertrokken. De medicijnen hebben hun werk gedaan en ik voel weer rust in mijn buik en hoofd…Zalig. Ik ben veel kwijt geraakt (ontlasting) en dat laatste zag er ook goed uit. Dit is uiteraard belangrijk voor de arts en die heb ik het ook al gelijk doorgegeven ( ik kreeg zojuist gelijk antwoord, dat hij daar blij mee was ) Over de pijn in het bovenbeen bestaat nog de mogelijkheid dat er een zenuw werd afgesloten door een combinatie van de opgezette buik en het Oedeembeen links (al mijn lymfeklieren zijn namelijk in 1998 verwijderd), maar even afwachten

Rest me nog te melden dat de verzorging in het VUMC hematologie weer top was, ik voel me gehoord, begrepen en gesteund. Chapeau

NB Tonia begint morgen na  3 voorlichting sessies met haar cardio programma In het West-Friesgasthuis, Al die spanning rondom mij en Dali  is niet zo geweldig voor haar. Dus die is ook blij dat het beter gaat . Kan ze gaan focussen op haar eigen herstel en de rust nemen die ze hard nodig heeft.

Donderdag dus weer een korte kuurdag, en voor nu weer een ervaring rijker.

Lieve groet
Tom