Zaterdagnacht ben ik met de ambulance naar het VU gebracht, aanleiding van een hoestbui en een snijdende pijn in mijn rug. Mar daar bleef het niet bij, ook mijn buik was opgezet. Huisartsen centrale gebeld en die stuurde gelijk een arts. Voor deze arts was het lastig om een diagnose te stellen, omdat ik ook net Chemo had gekregen. Dus overlegt met het VU waar mijn arts ook toevallig dienst had. Deze vond het beter dat ik naar Amsterdam kwam  Dus binnen een maand wéér een ambulance voor de deur, maar nu niet voor Tonia maar voor mij.

Hartfilm , bloedonderzoek, foto’s en nog veel meer maakte het er niet duidelijker op. Conclusie was: pijnmedicatie aanpassen met  morfine (voorzichtig want dat geeft ook verstopping)  Plus medicatie om de buik op orde krijgen, maandag was er weer een kuurdag, Ook moest ik stoppen met één van de chemo’s.

Nieuw op zondag was een stekende zenuwpijn in mijn bovenbeen, dat kon er ook nog wel even bij.

Op maandag was de buik en bovenbeen nog steeds een probleem en de arts besloot ook een 2e chemo stop te zetten. Weer foto’s van de buik en heup. Daar was inderdaad te zien  dat de buik vol zat met lucht zat en etensresten. Tegelijkertijd werd een neuroloog uitgenodigd om te kijken naar de pijn van de rug én van het bovenbeen.  De pijn in de rug is waarschijnlijk een beschadigde rib of spier maar daar doen ze niet veel aan, dat is een afwacht beleid. Voor het bovenbeen geldt dat ik alert moet blijven op uitval, en als dat zo is, dat ik mij gelijk moet melden.

Maandag heb ik wel de Daratumumab gekregen in een versnelde procedure, Ron heeft mij weer gebracht Raimond opgehaald, Patricia  Zus lia en zwager zijn op visite geweest op de dagbehandeling. Een dag van zeer wisselende stemmingen, dan weer heet, sloom, moe en weer aanwezig. Gelukkig mocht ik wel veel eerder naar huis. De Dara zat erin. Voor de rest van chemo wordt donderdag een besluit genomen.

Vanavond is gelukkig de stoelgang weer rustig op gang gekomen en is de ‘artillerie’ vertrokken. De medicijnen hebben hun werk gedaan en ik voel weer rust in mijn buik en hoofd…Zalig. Ik ben veel kwijt geraakt (ontlasting) en dat laatste zag er ook goed uit. Dit is uiteraard belangrijk voor de arts en die heb ik het ook al gelijk doorgegeven ( ik kreeg zojuist gelijk antwoord, dat hij daar blij mee was ) Over de pijn in het bovenbeen bestaat nog de mogelijkheid dat er een zenuw werd afgesloten door een combinatie van de opgezette buik en het Oedeembeen links (al mijn lymfeklieren zijn immers in 1998 verwijderd), maar even afwachten

Rest mij nog te melden dat de verzorging in het VUMC hematologie weer top was, ik voel mij gehoord, begrepen en gesteund. Chapeau

NB Tonia begint morgen na  3 voorlichting sesies met haar cardio programma In het west-Friesgasthuis, Al die spanning rondom mij en Dali  is niet zo geweldig voor haar. Dus die is ook al weer blij dat het beter gaat met mij. Kan ze gaan focussen op haar eigen herstel en de rust nemen die ze hard nodig heeft.

Donderdag dus weer een korte kuurdag, en voor nu weer een ervaring rijker.

Lieve groet
Tom

About the Author:

6 Comments

 1. Alie 17 januari 2017 at 06:32 - Reply

  Pfffff dat is nogal wat Tom hoop dat het nu beter gaat sterkte voor jullie

 2. Nathalie van Haasteren 17 januari 2017 at 08:48 - Reply

  Jeetje Tom wat heftig allemaal weer… Gelukkig is het voor nu weer wat rustiger. Hoop dat het met Tonia ook wat beter gaat en zich kan focussen op haar herstel.

 3. Eelco 17 januari 2017 at 10:15 - Reply

  Jonge jonge Tom, dat was heftig. Heb wat van Tamara meegekregen, maar dat het zo erg was had ik niet begrepen. Sterkte er maar weer mee en hopelijk op wat meer draagbare periodes de komende tijd. We duimen er voor.

 4. Marcel en Lida 17 januari 2017 at 10:36 - Reply

  Hoi Tom

  Weer een heel verhaal. Wat kan een mens hebben he? Heftig! Maar uiteindelijk toch weer opluchting dat je je daarna weer wat beter voelde. We zeggen natuurlijk al heel lang dat gezondheid het belangrijkste is in het leven. Nou daar zijn jullie natuurlijk weer het volledige bewijs van! Voor wat nog komt heeeeel veeeeel sterkte. Jullie gaan ervoor en jullie liefde voor elkaar is nu het allerbelangrijkste. In gedachten bij jullie xx

 5. Petra 18 januari 2017 at 10:12 - Reply

  Heel veel sterkte toegewenst. We denken aan jullie. Groetjes Karin en Petra

 6. Inge 20 januari 2017 at 02:34 - Reply

  Tom, ik lees het nu pas..altijd wanneer je een morfine achtig iets krijgt..direct laculose siroop nemen..dan gaat de stoelgang wel door..en is niet schadelijk..!

Leave A Comment