van VU naar OLVG-WEST

Inmiddels ben ik al gearriveerd in  het OLVG- west, het voormalige Lucas-andreas ziekenhuis.  Hier ben ik per ambulance naar toe gebracht.

Ik ben voor 3 weken geplaatst op de isolatieafdeling Hematologie 6A en ik mag daar niet vanaf

Vanaf nu is het afwachten wat er gaat gebeuren. Patiënten reageren allemaal weer anders. Sommige zijn doodziek anderen komen er redelijk doorheen. De grootste dip wordt volgende week verwacht, vanaf donderdag en het weekend. Ik lig alleen op een 4 persoon kamer en dat blijft zo. Dus ik heb wel de ruimte. Voordeel: Niemand heeft last van mijn snurken.

Gelukkig heb ik ook een prachtig uitzicht. Ik lig in het gebouw wat je gelijk ziet als je vanuit Zaanstad komt. De Centunnelweg zie ik heel goed.

Hoe voel ik  mijzelf? Redelijk, wel versuft en enorm vergeetachtig, maar dat komt door de medicijnen. De pijn van de Neuropathie is door de nieuwe medicijnen uit het VUMC enorm afgenomen. Daar is nu mee te leven. Gelukkig geen misselijkheid en overgeven. Ik hou uiteraard mijn bloedwaardes in de gaten, die zijn nu heel erg belangrijk.

De Lymfepress mag ik ook hier gebruiken, maar niet meer als de trombocyten zijn gedaald onder de 60 (normaal 150) Dus ook het oedeem is onder controle.

Het bezoek is streng aan banden gelegd, uitzonderingen moet ik aanvragen. Dus zomaar binnenlopen mag niet. Voor de rest heb ik nog niet veel te melden (of ben ik vergeten)

Ik wil nog iedereen bedanken voor de lieve kaartjes, de beste wensen en alle kaarsjes die er branden. Een speciaal kaartje staat op mijn nachtkastje, gemaakt nog door Dalisay met de tekst ‘Stay Strong’ , dat is ook wat ik ga doen hoor.

Tot de volgende blog

About the Author:

8 Comments

 1. Alie 16 juli 2017 at 11:43 - Reply

  Goedemorgen Tom dit heb je maar weer gehad de rest is afwachten wat er gaat gebeuren je kaarsje brand bij de boeddha uit Thailand, hoop dat d

 2. Alie 16 juli 2017 at 11:45 - Reply

  Dat helpt hahaha drukte te snel wens je sterkte en succes met je laatste weken dikke kus 💓

 3. Eelco 16 juli 2017 at 13:22 - Reply

  Had het uiteraard allemaal al gehoord Tom, maar fijn dat je nog steeds in staat bent om het helder te verwoorden. De komende weken zullen zwaar zijn en we duimen ons stuk dat het allemaal tot een goed en positief resultaat mag leiden. In gedachten bij jullie, een dikke knuffel van ons.

 4. Agnes Druijf 16 juli 2017 at 15:03 - Reply

  Lieve Tom, wat fijn om iets van je te horen. Ik bewonder je dat je al zo snel weer een actueel bericht plaatst over hoe het nu met je gaat. Ik hoop en bid voor je dat je de komende weken goed mag doorkomen, dat de 3 weken snel mogen gaan en dat je herstel voorspoedig verloopt!! Dikke knuffel uit Opperdoes van Agnes en ook de hartelijke groeten namens mijn ouders.

 5. liesbeth 16 juli 2017 at 17:55 - Reply

  Goedemiddag Buur,
  Lekker af en toe wat te lezen… heb Alex gezegd dat je bij het raam ligt en hij gaat knipperen met z’n lichten verder is z’n auto wel te herkennen.
  Op de buurt is het verder rustig en onder controle 😉
  Zet hm op en lees graag het wel en wee.

  Dikke knuf xxx

 6. Anja 16 juli 2017 at 20:15 - Reply

  Lieve Tom en Tonia, fingers crossed….. denk veel aan jullie, dikke zoen van mij en mijn mannen.

 7. Inge 16 juli 2017 at 22:23 - Reply

  Fijn iets van je te “horen”. Ach vergeetachtigheid is niet erg 😉
  Tumbs up hier!! Heel veel sterkte voor jullie allen lieverden! <3

 8. Ria 17 juli 2017 at 22:22 - Reply

  Hallo Tom, herkenbaar, het uitzicht, de kamer, sufheid, vergeetachtig maar hoop en moed houden op een goed resultaat. We leven mee en tot toi toi

Leave A Comment