Vandaag heb ik mijn eigen stamcellen weer teruggekregen, in het bijzijn van Tonia en Patricia.

Het zijn er ongeveer 2,6 miljoen stuks, gevat in 6 zakjes. Elk zakje duurt ongeveer 10 minuten en komt binnen via een z.g. picclijn.( zie vorige blog) Deze stamcellen genezen NIET, maar zorgen er wel voor dat er weer cellen aangemaakt kunnen worden. Dat zou onmogelijk zijn na de zware chemo (melfalan) van afgelopen dinsdag. Deze stamcellen vinden zelf de weg naar het beenmerg terug maar Het duurt vervolgens nog wel 10 tot 14 dagen voordat er voldoende cellen aangemaakt worden. Dit is een kwetsbare tijd omdat je weerstand ook 0,0 is. zieke mensen mogen niet op visite komen.

Morgen ga ik naar de isoleer van het OLVG- West Hematologie 6A (het voormalige Lucas ziekenhuis) Hier moet ik blijven totdat de waardes weer normaal zijn. meestal duurt dat 14 tot 21 dagen na de stamcel transplantatie. Wat kan ik verwachten? Deze periode wordt de dip genoemd. Je kan heel ziek worden, maar dat hoeft niet. Iedereen reageert er weer anders op. Ik moet het dus maar even afwachten.

Ook met de neurophatie maak ik vorderingen. Ik heb nieuwe medicatie gekregen en deze werken al een stuk beter. Ik ben dus ook hier weer een stap verder. Deze hulp kreeg ik van dr Zwart van de pijnpoli via de zaalarts dr Charlotte Korst. En daar ben ik heel blij mee. Maar ik ben er nog niet, de medicijnen zijn zwaar, dus ik wil ook weer afbouwen.

Dus voor nu, op weg naar ‘De DIP’, maar ook naar herstel.

 

About the Author:

8 Comments

 1. Alie 13 juli 2017 at 19:09 - Reply

  Dit heb je weer gehad Tom ik hoop dat de dip niet zo heftig zal zijn voor je , zet hem op dikke knuffel

 2. Nathalie van Haasteren 13 juli 2017 at 19:34 - Reply

  Wat fijn dat die gezonde cellen weer thuis zijn! Hopelijk valt de dip mee. Sterkte de komende weken. X

 3. Hendrik 13 juli 2017 at 21:23 - Reply

  Beste Tom, heel veel sterkte met deze zware tijd tegemoet. We denken en duimen voor je. Ook veel sterkte aan alle mensen om je heen en speciaal voor Tonia in deze. Hou je taai ouwe makker. Groet Hendrik

 4. Inge 13 juli 2017 at 23:16 - Reply

  Zoveel succes gewenst!!!…en meer dan dat..dat weet je..we zijn bij jullie. <3

 5. Rita en Jan 14 juli 2017 at 00:17 - Reply

  succes ik hoop dat je als nieuw uit deze zware strijd komt en ons nog jaren lang kan pesten xxx

 6. Diana 14 juli 2017 at 07:31 - Reply

  Lieve Tom
  Heel erg veel sterkte en de nieuwe cellen gaan hun best doen en geven je nieuw leven en volop te genieten ❤😘
  In gedachten bij jullie we weten hoe dit voelt 😇❤
  Liefs van ons

 7. Rita en Jan 14 juli 2017 at 12:49 - Reply

  hopelijk valt de dip mee.we duimen voor je.de goeie cellen zitten er weer in gelukkig,hopelijk herstel je snel dikke kus van ons

 8. Eelco 15 juli 2017 at 09:36 - Reply

  Tot nu toe positief Tom. We hopen vurig dat de nieuwe cellen hun goede werk weer gaan doen. Daarvoor wensen we je weer heel veel sterkte toe en we zijn in gedachten bij jullie. Groetjes en een hele dikke knuffel van Eelco en Marian.

Leave A Comment