Vandaag ben ik opgenomen in het VUMC. Dus nu gaat het er toch van komen. Het zou een chaotische dag worden werd m,ij al eerder vertelt. En dat was ook zo. Maar georganiseerd. Er is een PICC lijn geplaatst, deze moet er voor zorgen dat er medicijnen en chemo’s toegevoegd en bloed afgenomen kan worden. Verder werd er gekeken of de PICC lijn goed in de hoofdader ligt (in de buurt van de sleutelbeen). Zijn er longfoto’s gemaakt en heb ik veel artsen met assistenten gezien en gesproken.

Ook is er een hartfilm gemaakt en heb ik een lichamelijk onderzoek gehad. Prettig is ook dat een arts van de pijnpoli langs is gekomen. Deze gaat de medicatie aanpassen voor de neuropathie en daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Ze gaan stoppen met de Morfine en daarvoor krijg ik methadon en amitriptyline. Dit zou beter moeten werken.

Ook is aan me gevraagd de lymfepress naar het ziekenhuis te laten komen. Dat heb ik aan het thuisfront gevraagd. Ik heb deze lymfepress sinds januari in huis (zie mijn eerste blogs)  Deze moet het oedeem onder controle houden. Omdat de nieuwe behandeling ook veel vochtproblemen gaat geven, vinden de artsen het belangrijk om deze lymfepress naar het ziekenhuis te laten komen. Patricia en Ron komen vanavond, dus die nemen hem mee! Morgen wordt dan een van de ‘grote’ dagen. n.l. het toedienen van de zware chemo ‘Melfalan’. Hopelijk krijg ik daar niet te veel problemen mee. Maar dat hoeft ook niet altijd zo te zijn. Ik heb begrepen dat deze ’s middags wordt toegediend.  Ik hou jullie wel op de hoogte.

Wordt vervolgt.

Tom