En nu gaat het toch echt beginnen….

2017, vandaag ben ik opgenomen in het VUMC. Dus nu gaat het er toch van komen. Het zou een chaotische dag worden werd al vertelt en dat was ook zo. Maar georganiseerd.

Er is een PICC lijn geplaatst. Deze moet er voor zorgen dat er medicijnen en chemo’s toegevoegd en bloed afgenomen kan worden. Verder is er gekeken of de PICC lijn goed lag  in de hoofdader (in de buurt van het sleutelbeen), longfoto’s gemaakt en veel artsen en assistenten gesproken.

Ook is er een hartfilm gemaakt en een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Prettig is ook dat een arts van de pijnpoli langs is gekomen (geregeld door een arts). Deze gaat de medicatie aanpassen voor de neuropathie en daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Ze gaan stoppen met de morfine en daarvoor krijg ik methadon en amitriptyline. Dit zou beter en langduriger moeten werken.

Ook is gevraagd om de lymfepress naar het ziekenhuis te laten komen, (die heb ik thuis) dus dat heb ik aan het thuisfront gevraagd. Ik heb deze lymfepress sinds januari (zie mijn eerste blogs) en deze moet het oedeem onder controle houden. Omdat de nieuwe behandeling ook veel vochtproblemen gaat geven, is het belangrijk om deze lymfepress naar het ziekenhuis te laten komen. Patricia en Ron komen vanavond, dus die nemen hem mee!

Morgen wordt dan één van de ‘grote’ dagen. n.l. het toedienen van de zware chemo ‘Melfalan’. Hopelijk krijg ik er niet te veel problemen mee, maar dat hoeft ook niet altijd zo te zijn. Ik heb begrepen dat deze ’s middags wordt toegediend.  Ik houd jullie wel op de hoogte.

Wordt, vervolgt….

Tom