Lieve mensen,

Regelmatig wordt er gevraagd hoe het gaat. En vandaag kan ik weer wat melden
De grote operatie in december is goed verlopen en het herstel ook. Dat gedeelte kan ik gelukkig afsluiten.

Helaas geldt dit niet voor de Kahler  (multiple myeloma)…

Vandaag ben ik in het VU geweest  en daar is besloten om aanstaande woensdag al te starten met de chemo. Dit was even eerder dan verwacht. Maar nierschade ligt op de loer en ook de bloed en urine waarden waren  te ver gestegen.  m.a.w. alle kenmerken van Multiple Myeloom (kahler) zijn weer volop aanwezig. Daarom de start op zo’n kort termijn. Uitstel had ook te maken met mijn grote operatie in december, waar een sarcoom(kanker) in de grote ader is verwijderd.Ik kan mij goed vinden in deze aanpak.

De meeste behandeldagen liggen op de maandag m.u.v aanstaande woensdag.Ik mag helaas geen auto rijden na de kuur, dus Tonia gaat regelmatig mee. Afgewisseld door onze kids, indien mogelijk. zie ik er tegenop? Nee, niet echt. De vorige keer is ook goed gegaan en er zijn nog steeds opties. Ik heb er wel vertrouwen in.

De kuur is anders dan voorheen (2017), maar de Daratumumab en Dexa zijn er weer onderdeel van, nu aangevuld met Revlimid (lenalidomine) Deze kuur schijnt milder te zijn als de vorige keer.  De kuur is telkens voor 28 dagen en dan een rustweek. Hoeveel kuren? is weer afhankelijk van het resultaat. Dat geldt ook voor een e.v.t stamceltransplantatie. Eerst maar de kahler afremmen, dan nieuwe stappen nemen. Ik heb vandaag in ieder geval nog een extra booster geregeld ( geen luxe) Die krijg ik aanstaande donderdag. Dan heb ik 3 vaccins en een booster.

Enfin de medicijnen trommel is weer vol, dus dat wordt weer even slikken 🙂 we hopen dat alles zoveel mogelijk kan doorgaan. Een geplande vakantie in maart mag in ieder geval.
m.a.w. wordt weer vervolgt.