Sinds gisteren, zondag 5 december ben ik weer thuis na een week opname in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. De operatie was zwaar, maar is voorspoedig verlopen. Mijn Arts/chirurg: Winan van Houdt was heel tevreden. De tumor is in zijn geheel verwijderd, en na 24 uur Intensive care mocht ik weer naar zaal (dinsdag).

Van de 2 kankersoorten, rest nu nog een soort, de multiple myeloma. (ziekte van Kahler) Deze wordt volgend jaar in het VU behandeld. Aardig om te vermelden, was dat ik een mail kreeg in het AVL van mijn Hematoloog uit het VU: Niels van der Donk, met de vraag hoe de operatie verlopen was? en de beste wensen. Dat noem ik betrokken zijn met je patiënten.  Maar ook de artsen en de verpleging in het AVL zijn superaardig en staan constant voor je klaar. ( ik kom al 23 jaar in het AVL).

Alles is nu gericht op herstel. De wond is ruim 30 cm Horizontaal, en dus niet verticaal door de mat heen (dat was een hersteloperatie van de buikwandbreuk destijds), Wat eerst wel de bedoeling was. Daar ben ik ook wel blij om. Ik herinner mij  nog wel de nodige problemen van destijds.

Maar er zit altijd wel wat tegen. Nu dus ook. n.l. het op gang komen van de ontlasting. Op zich ook niet zo vreemd, bij deze operatie wordt alles even opzij gelegd om de holle ader te benaderen. De plek waar de tumor zat, was achterin, in de buurt van de bijnier. Een operatierobot kon daarvoor niet worden ingezet.  Maar de wond is netjes gehecht en alles moet zijn plek weer vinden (en ruzie maken ‘ik was hier het eerst’  En dat voel je natuurlijk 🙂 .

De verzorging was zoals ik gewend ben van het AVL, persoonlijk en professioneel. Het bezoek was helaas door de Corona gereduceerd tot max 1 persoon, maar Tonia was dicht bij in het gasthuis van het AVL en gelukkig konden de kinderen ook komen. Daarnaast was er ook wel tijd voor humor via diverse kanalen.

Ik  ben nu weer thuis (sinds zondag) en er wordt goed voor mij gezorgd. Voorlopig mag ik niet veel, en dat is logisch.  Door de corona en mijn weerstand moet ik extra uitkijken, dus ook thuisvisite is beperkt. Maar dat komt later wel goed, ik had Whatsapp en videobellen nog achter de hand, Maar over het algemeen ben je bekaf, ook door de morfine.

Maar ik ben blij dat dit achter de rug is.