Mijn eerste bezoek aan het VUMC

Vanmiddag voor het eerst op bezoek geweest bij mijn nieuwe Hematoloog: Niels van de Donk in het VUMC In Amsterdam
En dat was een positieve ervaring. Wij hebben er alle vertrouwen in. De arts is deskundig en weet ons te overtuigen. (dat zegt wat 🙂 )

Wij hebben veel besproken en de hematoloog wil eerst duidelijkheid hebben. Alle gegevens worden opnieuw opgevraagd bij het AVL en vergeleken. Ook  de voorgaande jaren worden meegenomen Bloedonderzoek en urineonderzoek gaan ook weer opnieuw.  De P53 mutatie heeft toch meer invloed op de toekomstige behandeling dan ik al dacht. De arts is vooral bezorgt dat,  als gekozen wordt voor de behandeling die er voor staat, dat dit gaat leiden naar nog meer (nieuwe) tumoren. Ook de stamceltransplantatie komt ter discussie Er worden dan ook veel gezonde cellen gedood. Dit vraagt dus tijd van de arts en deze wil een weloverwogen keuze maken die leidt naar duurzaamheid met kwaliteit. En de tijd is er nog wel, dat is ons verzekerd. Ik moet over 3 weken terug komen. Ik kan mij gelukkig ook wel vinden in de redenering, tegelijk zijn we ook iets meer gerustgesteld.

Het is in ieder geval wel zeker dat ik behandeld ga worden, maar het is nu dus afwachten met wat? Ik weet ook dat er andere mogelijkheden zijn met een nieuwe generatie medicijnen en in dit geval  lijkt mij dat een goede optie. Deze laatste generatie medicijnen beschadigen de genen niet. Maar ook dat is nog niet zeker. Maar zeker een optie.

Wordt dus weer vervolgd….Blijft spannend

We gaan weer positief verder 🙂