De zomer laat af en toe op zich wachten, maar tussendoor genieten we van het mooie weer als dat er wel is  We zijn een paar keer aan het varen geweest, het ultieme vrije gevoel.  Zicht op het water en wind  door de laatste grijze  haren, dat doet dan weer even goed. Ook zijn we nog 14 dagen op de camping “Hemmenland’ geweest aan de jachthaven in Monnickendam. Waarbij ook de familie nog eens aanschoof.

Allereerst nog even wat rechtzetten, ik had doorgegeven dat Tonia 30 juli geopereerd gaat worden, maar dat kan natuurlijk helemaal niet (dat zou vandaag zijn). De operatie is woensdag 3 augustus. Een tpisch gevalletje ‘Alzheimer light’ van mijn kant. Ovreigens is Tonia gisteren 62 jaar jong geworden.

Maar hoe gaat het? Redelijk op de rugpijn na. Na maart is er een zeurende onderrugpijn onstaan die niet overgaat. (ik dacht eerst van de Crista Biopten) En heb dat ook besproken met de arts maar deze  zag destijds geen samenhang met de ziekte in dit stadium, (kan immers van alles zijn) Maar het wordt er beslist niet beter op. Het zijn van die pijn/zenuw scheuten die je compleet vast zetten. Ik probeer in beweging te blijven, dat is over het algemeen het beste begreep ik, maar ik had  toch het gevoel dat ik er iets mee moest doen. Dat was dat ook een reden om de arts weer te consulteren middels een belafspraak. (net voor zijn vakantie). We hebben het volgende besproken.

De afspraken zijn daarop vervroegd en de MRI staat nu gepland voor 22 augustus en een bezoek op 29 augustus. Tevens is de medicatie aangepast, dus dan wordt het wat dragelijker.
We wachten dat maar even af.  Rugpijn hoort wel bij Multiple myeloma, maar de arts verwacht het nu nog niet. Maar het uitsluiten kon hij het ook niet.

Voor de rest gaat het best wel goed. Vanaf woensdag wordt ik dus gepromoveerd als ‘Zuster Tom’ en mag ik voor Tonia zorgen naar haar hand operatie. Uiteraard valt het haar zwaar dat ze een deel van de regie kwijtraakt, en daar ga ik eens even flink misbruik van maken:-). Komt vast allemaal wel goed.

Voor hen die op vakantie zijn of nog gaan…Geniet ervan! Doen wij ook!

Blog spreuk 🙂
“In elke goede relatie komt wel eens ruzie voor 
Waarom vrouwen dat doen, dat weet niemand’

 

 

 

About the Author:

2 Comments

 1. Lia 30 juli 2016 at 13:01 - Reply

  Thnx voor de update Tom, vond het al een beetje vreemd op zaterdag. Hoop dat de rugpijn een andere reden heeft. Groetjes uit Spanje.

  En ja…. Ik weet ook biet waarom mannen zo zijn, blijven vreemde wezens :-))))

 2. Joyce schluter 30 juli 2016 at 14:48 - Reply

  Lieve Tom en Tonia,
  Allereerst heel veel sterkte en succes woensdag.
  En wat betreft het misbruik maken van de “regie” 😬, kijk uit want de dag dat het weer beter zal gaan met de hand van Tonia, zal ze “terugslaan met de harde hand” 😂
  Dikke kus en nogmaals succes 💋

Leave A Comment