Op naar 2019!

Waar iets eindigt, start ook een nieuw begin. Zo gaan we van 2018 naar 2019. 

Dit jaar was gelukkig lang niet zo heftig als de jaren daarvoor met: Tonia een hartinfarct(eind 2016), mijn behandeling en het verlies van onze lieve kleindochter Dalisay (mei 2017) als gevolg van een eetstoornis,  Inmiddels weten we maar al te goed hoe ernstig een eetstoornis is. Ook voor iedereen die daar bij betrokken is. Meer daarover  kun je vinden op www.dalisayrecovery.nl 

Maar hoe staat het er nu voor? Ik ben nog steeds onder controle en krijg om de 4 weken een infuus met botversterkende middelen. (APD), Plus uitgebreide bloed en urine controles. Dit zal de eerst komende jaren nog wel even doorgaan. (APD nog 2 maanden) Afgelopen december was echter ook een interessante maand. Op 13 december was ik spreker op het li-fraumeni symposium in het Antoni van leeuwenhoek ziekenhuis, Ik had hiervoor zelf  het initiatief genomen. Met een mooi resultaat. De dragers krijgen een uitgebreider preventieaanbod en kinderen worden nu gecontroleerd vanaf nul jaar (was 20 jaar) in het Maxima oncologisch centrum in Utrecht. Al jaren stond dat op ons verlanglijstje. Meer daarover op https://www.li-fraumeni.nl. Veel Li-fraumeni dragers waren blij met deze ontwikkelingen, iets  waar we ons al jaren voor inzetten.

December 2018 was ook de maand van:

  1. Colonoscopy (dikkedarm onderzoek) De uitslag was verder goed
  2. De totalbody MRI, Ook goed!
  3. Bezoek aan mijn Hematoloog Niels van de Donk (VUMC)
  4. Bezoek aan mijn Internist  dr. van Leerdam. (AVL).

Dus best wel spannend. Na alle chemo’s en de stamcel transplantatie. Gelukkig ziet het er allemaal nog steeds goed uit. Zelfs de gaten in het heupbot zijn zich aan het herstellen. Al met al toch wel een wonder dat ik met de uitzaaiing van een melanoom en het Multiple myeloom ( beenmerg-plasmacel kanker) zover gekomen ben. Ik krijg  nog een onderzoek van een Lipoom in mijn arm + dermatoloog, maar dat weet ik in januari (of deze zich niet kwaadaardig ontwikkeld).

Ook met Tonia gaat het goed. Al heeft het hartinfarct wel effect gehad op haar conditie. Tonia staat ook nog onder controle van een cardioloog in Hoorn. Problemen zijn er nog wel met haar botten, een nieuwe heup heeft ze al, maar als het zo doorgaat dan kan een nieuwe knie ook nodig zijn.

Geloven in genezing en zoeken naar oplossingen en positiviteit gebruiken om je ziekte te overwinnen geeft kracht, (dan neem je de regie)
Sterk zijn alleen, is mijn ogen onmacht. (dan laat je het maar gebeuren) Voor mij geldt in ieder geval nr. 1.

Natuurlijk  moet je ook geluk hebben,  een goede arts en behandeling. Het Hematologie Behandelcentrum van VUMC was top. En dat geldt ook voor de begeleiding die ik kreeg vanuit het Antoni van leeuwenhoek. Al met al wil ik aan het einde van 2018 iedereen die ons gesteund heeft bedanken en dat waren er best veel. Vooral onze kinderen en hun partners en natuurlijk Kylian, onze kleinzoon. Want zoals al eerder vertelt  Een ernstige ziekte heb je nooit alleen, dat treft iedereen dicht om je heen.

We wensen iedereen veel voorspoed 2019 en geluk in volle gezondheid voor 2019.

DANK JE WEL!