Op 1 december 1998 werd al eerder kanker bij mij vastgesteld. Deze bleek na veel onderzoek  een uitzaaiing  van een melanoom te zijn met onbekende primaire bron. (mijn eerste soort kanker dus). Ook toen was de impact enorm. Toch heb ik dit mogen overleven dankzij de deskundige artsen van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Hierover heb ik destijds verslag gedaan en dat verslag  is nog nog steeds te lezen op de website van de Stichting Diagnose kanker. Zie: www.diagnose-kanker.nlIk was daarmee één van de eerste bloggers over een eigen ziekte….Dat alles heeft overigens ook geleid tot de inzet voor kankerpatienten en dat al bijna 18 jaar!

Je kan mijn ervaringen van toen lezen op:  http://diagnose-kanker.nl/mijn-ziekte-mijn-verhaal
Een heel verhaal, maar dat was het toen ook.

 

N.B. de Stichting Diagnose kanker (SDK of  ook wel bekend als ‘Rondom kanker’)  is ook door ons opgericht in 2000 en biedt informatie en lotgenotencontact