11 maart 2016 . Op het programma staat een bezoek aan de Internist dr. van Leerdam. Zij vervangt tijdelijk mijn hoofdbehandelaar, de internist dr.Cats.  Tonia wil mee naar deze afspraak, wat op zich opvallend is, want meestal is dat slechts een routine bezoek. (meestal is het ook wel goed)  Maar voor Tonia voelt het blijkbaar niet goed aan. En ze kreeg gelijk.

De uitslag is verontrustend te noemen. Enkele verdachte plekken in de buik én mogelijk metastases in het darmbeen ( daar zit je op). Vooral dat laatste maakt ons wel ongerust. Maar het kan nog van alles zijn, ook iets onschuldig, dat is al meer voor gekomen. Maar het is belangrijk dat daar zekerheid over komt.

De arts stelt voor om aanvullende onderzoeken aan te vragen t.w.:

  • bloed onderzoek
  • biopten uit de buik (weefsel onderzoek)
  • een extra MRI van het bekken, waarop ze specifiek gaan kijken naar ‘de metastases’

Ik ga gelijk naar de bloedbalie en toen er gevraagd werd welke arm mag ik prikken?, bood ik ze alle twee maar aan. “kies maar’ Nou,… zei de laborante ik zal maar niet prikken in je linkerarm met de bult…..BULT, ik was mij van geen bult bewust, Maar inderdaad hij zat er wel. 4 a 5 cm  lengte licht verhoogt. Resultaat was dat ik weer terug mocht naar de Internist en die kwam daar ook voor terug. Ze vermoedde een lipoom, en dat kan maar zo, Ik ben n.l lipoom gevoelig (goedaardig vetgezwel), maar ook hier wordt naar gekeken met de geplande Echo ( het was ook een lipoom)