Morgen is het weer spannend. Zullen mijn bloedwaardes  weer zijn gestegen? Het lijkt het erop dat het de goede kant op gaat.

Maandag waren mijn bloedplaatjes(=trombocyten) n.l veel te laag. De waarde was zes en het moet minstens 10 zijn (normaal= hoger dan 150) Hierdoor was een trombocyten transfusie nodig. Aardig om te vermelden is,  dat er 5 donoren voor nodig zijn om me deze transfusie te kunnen geven. Applaus voor de Donoren, anders had ik een groot probleem. Mijn leukocyten blijven echter nog ver achter.(0,2) Maar er zit een stijging in.

 

 

 

 

De PICCLIJN , slangetjes direct aangesloten op een groot bloedvat maakt het  steeds weer prikken overbodig.

 

Voor nu is het belangrijk dat mijn neutrofielen minstens 0,5 (niet meetbaar nu) zijn en mijn leukocyten 0,8. Dit is een voorwaarde voordat ik het ziekenhuis mag verlaten. Op de vraag  ‘wanneer mag je naar huis?’, Dat antwoordt, heb ik dan net gegeven. Bloed wordt om de 2 dagen afgenomen via de ‘PICC lijn’, dus dat gaat eenvoudig, kraantje open en laten lopen. Zoals eerder vermeld.

Hoe is het leven in het ziekenhuis? Ik stel me in op de situatie. Ben aan het werk aan de website van de nieuwe stichting ‘DalisayRecovery.nl (Dit doe ik op afstand  samen met Kylian, Nathalie, Patricia en Ron) en werk wat aan onze andere websites. Filmpje  kijken op NETFLIX. Verder mag ik niet verder dan de gang. En als ik de afdeling op wil dan moet ik een monddoekje op. Op de afdeling zelf mag ik niet verder dan de sluizen (100 meter) en dan heb je het snel gezien. Ook fiets ik regelmatig en bekijk ik de werkzaamheden op de A7/E10, Nu zijn ze deze aan het asfalteren. Vanaf de 6e verdieping heb ik daar een fantastisch uitzicht op.

De medicijnen tegen misselijkheid worden nu afgebouwd. Onderdeel daarvan was ‘lorazepam’, dat maakt je ook slaperig, Gelukkig kan ik dat nu wel missen (en beter wakker blijven als er visite komt). Gisteren waren mijn nichtjes Priscilla en Sharon met vriend bij me  op visite +  Tonia en broer Willem. Dat leidt ook weer af. Het was ook gezellig. Tonia komt iedere dag en Patricia en Raimond zie ik ook veel. De vermoeidheid is dan vaak de spelbreker, al probeer ik het goed te doseren.(dus veel slapen voordat de visite komt)  Maar het kan snel te veel zijn. Gelukkig staat mijn bed in de buurt en regelt Tonia het bezoek goed. Ook alle kaartjes, WhatsApps mailtjes, Facebook berichten zijn aardig. Fijn om te zien dan zoveel mensen met ons meeleven.

Dus voor nu? Het gaat goed, het wachten is op het stijgen van de minimum bloedwaarden om het ziekenhuis te mogen verlaten.  Ik hoop het van harte want Tonia is zaterdag 29 juli jarig. Maar ook daarna ben ik er nog lang niet. Dit eerste  proces duurt maanden en  start ook mijn chemokuren weer. (2 x 28 dagen) Maar dat is dagbehandeling in het VUMC zoals in het begin van dit jaar. Maar ik tel mijn zegeningen. …..:-)

Extra witte bloedplaatjes ( de trombocyten transfusie) En uiteraard veiligheid voor alles.

2019-02-28T20:36:01+02:00

5 Comments

 1. Eelco 27 juli 2017 at 15:39 - Reply

  Fijn van je te horen Tom. Het is helemaal wat je zegt: SPANNEND. Wij leven met je mee en worden van dag tot dag bijgehouden met informatie. Alle hoop is op een snel stijgen van de bloedwaarden, maar of je dat voor zaterdag haalt? Maar het herstel is het belangrijkste en hoe lang het duurt en wat er allemaal nog volgt is volgens mij iets minder belangrijk. Ik kan me echter heel goed voorstellen dat het het jou niet snel genoeg kan gaan. Gelukkig heb je wat omhanden en als je het gebeuren op de A7 goed volgt, wie weet wordt je ook nog een asfaltspecialist buiten al je andere specialismen. We blijven duimen voor je en hopen vurig dat het tot de gewenste resultaten mag leiden. Lieve groet van ons.
  Eelco en Marianne

 2. Han 27 juli 2017 at 17:50 - Reply

  Hoi Tom,
  Natuurlijk volg ik alles op de voet, helaas kan ik niet bij je langs kom want ik loop al weken te snotteren. Wel ben ik appe trots op je hoe je het doet shapo.hou vol je kan het.

  Gr Han

 3. Anja 30 juli 2017 at 22:27 - Reply

  Lieve Tom,
  wat zal het een raar weekend voor jou en Tonia zijn….
  Jij in Amsterdam …….Tonia jarig…..
  Hopelijk vieren jullie de verjaardag volgend jaar gewoon lekker samen op de bank in jullie huis in Medemblik.
  Maar wat houden jullie je kranig!
  Heel veel sterkte voor jullie allebei, je bent er nog lang niet, maar wat hoop ik voor jullie dat het ergste nu geweest is…..xxx

 4. Inge 30 juli 2017 at 23:40 - Reply

  Je mag gelukkig wel wat meer bezoek hebben, dacht dat echt alleen de naaste familie mocht komen, valt me mee dat er ook nog andere mensen mogen komen, geeft wat afleiding hé.

  En uiteraard, zoals ik je ken, ben je erg nuttig werk aan het doen, ben benieuwd naar de website, die gaat vast heel mooi zijn!

  Ik duim heel hard en de kaars blijft hier branden voor jou en je hele familie natuurlijk.

  Lieve knuffels
  Inge

 5. WilmA Rissenbeek 31 juli 2017 at 00:54 - Reply

  Kus, WilmA

Leave A Comment