Het is alweer enige tijd geleden dat ik wat gemeld heb. Daarom maar weer eens een update.

Mijn bloedwaardes zijn weer oké. De bloed en urine uitslagen zien er allemaal gunstig uit. En ik heb weer haar op mijn hoofd en onder mijn neus (ik was alles even kwijt na de stamceltransplantatie). Ik ben ook weer wat aangekomen en moet dat zelfs in de gaten houden (de medicijnen geven meer eetlust). De mensen vinden over het algemeen dat ik er weer goed uitzie. Inmiddels heb ik wel weer 2 x 28 dagen chemokuren achter de rug en sta ik voor 23 oktober weer gepland voor een (vervelende) botboring.

De uitslag hiervan is belangrijk, ik hoop op een negatief  MRD (wat staat voor minimaal residuele ziekte-status). In dat geval zijn de overleving voorspellingen gunstig. Ook is er een ‘total bodyscan’ gepland in november, maar dan in het  AVL, als onderdeel van de erfelijke Li-Fraumeni belasting. Ook die uitslag is belangrijk. (deze uitslag gaat uiteraard ook naar de VU)

Ook de loting komt nu in zicht. Voor de komende 2 jaar is een onderhoudsschema gepland MET of ZONDER Daratumumab, de immuuntherapie ik die tot nu toe succesvol gehad heb. Uiteraard hoop ik dat ik opnieuw ingeloot wordt. Ik kan deze therapie namelijk goed verdragen. Wordt ik ingeloot, dan start de behandeling binnen 10 dagen  met vervolgens een keer in de 2 maanden Daratumumab dag, en dat  2 jaar lang. Maar ik moet voorlopig ook elke maand naar het ziekenhuis voor een botversterkend infuus: APD. Al met al ben ik voorlopig nog niet klaar. Maar ik kom er aardig doorheen. Met uitzondering van de neuropathie. Het lopen gaat zeker moeilijker.  ik ben instabiel geworden. Vallen is nu niet bepaald handig en zeker geen botbreuken. Dus uitkijken met wat ik doe. De medicijnen houden de pijn van de neuropathie in ieder geval redelijk onder controle.

Het laatste jaar is een heftig jaar geweest (ook door het overlijden van onze kleindochter Dalisay) We pakken weer nieuwe uitdagingen op en dat voelt ook wel goed. Het inloophuis heeft ook aandacht nodig en daar zijn we nu ook weer druk mee bezig. Maar het doet natuurlijk allemaal wel met je. Dat begrijpt iedereen. Maar dan zijn jullie weer bijgepraat. We blijven positief.

Wordt vervolgt………