Lieve volgers

Afgelopen vrijdag mocht ik weer naar huis vanuit het OLVG-west. Mijn bloedwaardes waren daar goed genoeg voor De Artsen waren tevreden en noemde het een ongecompliceerde stamceltransplantatie.

Ik heb nog wel twee trombocyten transfusies gehad. Maar ook die waarden gaan vooruit. De HB is nog lang niet wat het moet wezen, en ook de sommige waarden zijn nog steeds te laag, wat de vermoeidheid verklaard.

Eenmaal thuis, blijkt dat ik toch wel veel heb ingeleverd. Mar ook, dat de zware chemo nog wel even doorwerkt. Mijn conditie is dus nog steeds erg laag en vandaag  (maandag)  heb ik een afspraak gemaakt met fysiotherapeut. Afgesproken is dat ik een traject inga van oncologische revalidatie. Zelf zie ik de noodzaak daar ook wel in. Het kost nog wel even wat tijd om helemaal te herstellen, en ook dat hoort er bij.

Maar het is fijn om weer thuis te zijn, ‘No place like home’  10 februari moet ik weer naar het VU  en ik verwacht dat dan de onderhoud chemo zal starten. Dat is de vorige keer niet gebeurt (ik was destijds niet ingeloot) Maar het is belangrijk dat het wel gebeurt. Komende tijd zal dus in het teken staan van herstel en opbouwen van de conditie. Ook het oedeem in mijn been, voet, enkel en hiel, en mijn rug veroorzaken de nodige problemen waardoor ik wat instabiel ben, dus gebruik ik een loopkruk om het niet erger te maken (vallen). Al met al ben ik blij dat het achter de rug is, Het was zwaarder dan de vorige keer, Maar vanaf nu kan ik lekker uit mijn eigen raam kijken. Tonia en de kids zorgen goed voor mij, maar ik probeer zelf ook weer van alles op te pakken. Nu dus even de blog, zodat iedereen weer op de hoogte is. Word vervolgt…….

Vriendelijke groet voor alle volgers

Tom en Tonia

Waar moet ik rekening mee houden (uit de patiëntenfolder)
Als u weer naar huis kunt, bent u nog niet hersteld. De herstelfase kan enige weken tot maanden duren. Houdt u daar rekening mee in uw verwachtingen. Wanneer u thuis bent, kunt u zich weer bezighouden met dingen die niets met het ziekenhuis of ziek zijn te maken hebben. Wij zullen u hierin zo weinig mogelijk beperkingen opleggen, want een sociaal leven is belangrijk voor uw herstel. We willen u wel graag enkele praktische tips meegeven:

  • plan uw bezigheden zorgvuldig;
  • luister naar uw lichaam, u kunt zich gedurende een langere periode vermoeid voelen;
  • vermijd de eerste weken plaatsen met veel mensen in kleine ruimtes (denk aan openbaar vervoer, bioscoop, café);
  • breid langzaam uw activiteiten uit.

Verminderde afweer

Bij het verlaten van het ziekenhuis is uw weerstand zodanig hersteld dat de directe dreiging van infecties is geweken. Uw weerstand zal zich echter in de komende periode verder moeten herstellen. Om risico’s te vermijden, adviseren wij u zich aan de leefregels te houden. De periode waarin u nog een verminderde afweer hebt, is per persoon verschillend. In verband met de verminderde afweer kan er koorts optreden. Wanneer u koorts (temperatuur 38,5°C of hoger) krijgt, kan het nodig zijn dat u voor korte tijd wordt opgenomen om u met antibiotica of andere medicijnen te behandelen. Bij koorts wordt u verzocht om te allen tijde te bellen. Tijdens kantooruren belt u naar de polikliniek oncologie, in de avonduren/weekend of feestdagen naar het 24 uurs steunpunt.