Er is weer wat te melden. Helaas heeft de chemo niet meer het effect wat nodig is om de ziekte onder controle te houden. Was er 14 dagen nog sprake van een 2e stamceltransplantatie. Deze optie is nu niet meer mogelijk. Mijn Lambdawaarden zijn teveel gestegen, (van 87 naar 154) En juist deze lamda waarden geven de progressie aan. De verwachting is een verdere stijging. Wat betekent, dat de ziekte  Multiple Myeloma niet meer onder controle is.

Ik krijg nu een nieuwe behandeling met nieuwe chemo. 15 november heb  ik een gesprek met mijn arts, incl. een bloed-en urine onderzoek  Een week later zijn alle uitslagen binnen. Dan zal ook de nieuwe behandeling starten. Met o.a. Carfilzomid, Dexa, Cyclofosfamide, en nog een, maar dat hoor ik nog.

Gelukkig zijn mijn overige bloedwaarden nog goed, zelfs beter dan voorheen. Dus kan ik de behandeling wel aan. Het wordt dus weer een nieuw avontuur. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om de ziekte te bestrijden.. Dus dat stelt ons weer gerust, Leuk is anders. Maar ook hier gaan we weer mee om. Er komen ook meer mogelijkheden, en uiteraard volg ik deze. Tijd, is een facto. Veel zit nog in trails (wetenschappelijk onderzoek), maar de eerste berichten zien er goed uit, alleen is nog niet alles beschikbaar. Dat was met Daratumumab 6 jaar geleden ook zo, nu krijgt bijna iedereen het.

Maar dan zijn jullie weer even op de hoogte.

Tom en Tonia